Događaji

Foto konkurs #MojaBiH

17/04/2018

Sve do 01.maja mladi Bosanci i Hercegovci dobi od 06. do  25. godine moći će slati fotografije  koje za cilj imaju predstavljanje  Evropskoj uniji  Bosne  i Hercegovine onakvom kako je oni vide danas. Medju nagradama će biti kursevi iz oblasti komunikacije i fotografije, digitalni foto–aparati, projektor i putovanje u Italiju.

Incijativa, koju je pokrenula Ambasada Italije i koja je danas predstavljena u Sarajevu, dio je  “Mjeseca italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini” i realizuje se u saradnji sa Evropskom delegacijom,  UNICEF-om i Misijom OSCE-a u BiH.

Kao što je naglasio ambasador Nicola Minasi na konferenciji za štampu posvećenoj otvaranju: “Ovo je način za stvaranje mostova medju mladima kao i za olakšavanje približavanja BiH  Evropskoj uniji, dok se pokreće nova evropska strategija za zapadni Balkan.”

Učesnici konkursa su podijeljeni  u  4 kategorije, od kojih 3 pojedinačne kategorije i 1 rezervisana za razrede ili grupe razreda iste školske ustanove. Fotografije, koje mogu predstavljati pejzaž, spomenike, hranu, osobe ili umjetničke radove, treba poslati na e-mail adresu   mojabihphoto@gmail.com, a biće objavljene od strane Ambasade na  Facebook stranici – Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina – i na Twitter profilu @ItalyinBiH.

Više informacija dostupno je na web stranici Ambasade.

Povezane vijesti
09/08/2018

Međunarodni dan mladih obilježiti će se 12. augusta kroz…

16/07/2018

Fondacija CURE obilježava trinaestu godinu festivala ženske umjetnosti i…

02/07/2018

Posljednji petak u septembru (28. 9.2018.) rezervisan je za Noć istraživača,…