Radionice

U Bijeljini održana radionica o načinima i tehnikama online promocije

24/05/2018

U Centru za kulturu “Semberija”, 23. maja, održana je edukativna radionica pod nazivom “Načini i tehnike online promocije”, u okviru implementacije projekta “Turizam u Bijeljini – pogled iz online svijeta” koju sprovodi UG Impact centar iz Bijeljine.

Cilj projekta je online afirmacija etno, eko i seoskog turizma, turističkih manifestacija i domaće radinosti žena u Gradu Bijeljina, kao i online pozicioniranje Bijeljine kao turističke destinacije. Takođe jedan od ciljeva je obuka i ukazivanje na važnost upotrebe informaciono-komununikacionih tehnologija, kao preduslova za razvoj i promociju preduzetništva u turizmu i domaćoj radinosti na Internetu.

Projekat “Turizam u Bijeljini – pogled iz online svijeta”, realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). U sufinansiranju projekta učestvuje Grad Bijeljina.

Kako projekat promoviše inovativnost i ukazuje na mogućnost razvoja i unapređenja turizma korišćenjem digitalnog tržišta za plasiranje usluga, radionica je pomogla polaznicima da se upoznaju sa alatima i tehnikama online promocije.

Na dvočasovnom predavanju, obrađene su sledeće teme: Šta je Online promocija, poređenje tradicionalne i digitalne promocije, preduslovi za digitalnu promociju, besplatni i komercijalni načini promocije na Internetu.

Radionici je prisustvovao predstavnik Turističke organizacije grada Bijeljina, predstavnici nekoliko Udruženja građana: UG Eko put, Eko Leonardo, CER Bijeljina, Udruženje žena sa invaliditetom “Impuls”, kao i osobe iz ciljnih grupa, žene koje se bave turističkom radinošću i preduzetnici koji se bave turizmom.

Povezane vijesti
09/08/2018

Međunarodni dan mladih obilježiti će se 12. augusta kroz…

16/07/2018

Fondacija CURE obilježava trinaestu godinu festivala ženske umjetnosti i…

02/07/2018

Posljednji petak u septembru (28. 9.2018.) rezervisan je za Noć istraživača,…